Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tarte tatin van sjalot met portabella en wilde rijst

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • portabella’s 3
  • jonge slascheuten 150 g
  • microgroenten 1 bakjes
  • citroenen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • tijm 4 takjes
  • sjalotten 12
  • bladerdeeg 1
  • boter 2 eetl.
  • wilde rijst 150 g
  • notenmengeling 2 eetl.
  • vloeibare honing 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • olijfolie extra vierge 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper 2 sjalotten fijn en snij de rest in partjes van ± 0,5 cm dik.
  2. Snij de portabella’s in plakken van 1 cm en rits de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Pers de citroen tot je 3 eetl. sap hebt.
  4. Hak de notenmix fijn en de peterselie grof.
  5. Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels iets groter dan je taartvormpjes.
Bereiding (20 min + 45 min)
  1. Smelt de boter in een grote pan en leg de partjes sjalot naast mekaar. Kruid met zwarte peper en zout. Stoof 20 à 30 min. op heel zacht vuur. Voeg de honing toe.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot enkele min. Voeg de rijst toe en vul aan met 300 ml water. Breng aan de kook en laat ± 25 min. afgedekt garen op heel laag vuur. Haal van het vuur, verwijder het deksel en dek af met een keukenhanddoek. Meng er het citroensap, de notenmix en de peterselie onder.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Bestrijk de taartvormpjes met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de partjes sjalot over. Leg er het bladerdeeg op en plooi de randen goed naar beneden. Zet 15 à 20 min. in de oven.
  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de champignons aan beide kanten mooi bruin.
Afwerking

Draai elke tarte tatin om en serveer met wat tijm, rijstmengeling en gegrilde champignons. Werk af met de slascheuten, de microgroenten en wat extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 604 kcal
Vetten 36.2 g
Verzadigde vetzuren 13.1 g
Koolhydraten 55.8 g
Suikers 11.2 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 10.8 g
Zout 1.8 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294