Sushirolletjes met mango en avocado

Sushirolletjes met mango en avocado

Hoofdgerecht Voorgerecht 45 min. Lactosevrij Glutenvrij
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Doe de rijst in een pot met ruim kokend water. Kook ± 20 min. op een middelhoog vuur tot de rijst zacht, maar niet papperig is. Giet af en roer er de ume su door. Laat afkoelen.

  2. Snij de avocado, mango en komkommer in reepjes.

  3. Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje. Bedek met rijst. Laat 5 cm horizontaal vrij aan de bovenkant van het vel. Dit deel gebruik je om de sushirol te sluiten.

  4. Leg de avocado, mango en komkommer horizontaal in het midden op de rijst.

  5. Rol de sushirol strak op met behulp van het matje. Ga met een vochtige vinger langs de onbedekte rand van het vel en sluit de rol.

  6. Snij met een goed scherp mes mooie plakjes sushi.

  7. Tips

  8. Eet tussen de rolletjes door stukjes gember, om de smaak in je mond te neutraliseren.

  9. Maak de rijst een avond van tevoren klaar, dan is die goed afgekoeld en je sushi de volgende dag in no-time klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294.0 kcal
Energie 1230.0 kj
Vet 8.4 g
Verzadigd vet 1.1 g
Koolhydraat 46.3 g
Suiker 4.6 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 6.7 g
Zout 0.1 g
natrium 0.0 g
Groente, fruit, noten en oliën 46.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294