Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Stoofpotje van kip met cider, raapjes en gebakken appel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • hele kip (beenhouwerij) 1
  • raapjes 6
  • wortelen 4
  • appelen 2
  • granaatappelen 1
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • boter 1 eetl.
  • bloem 2 eetl.
  • cider 4 dl
  • kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olie 3 eetl.
  • jeneverbessen 5
  • zout 0.33 koffiel.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Schil de raapjes en snij in partjes van 1 cm dik.
  2. Snij de wortelen in de lengte in 2 en snij in stukken van 3 cm lang.
  3. Snipper de uien en de teentjes knoflook fijn.
  4. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.
  5. Plet de jeneverbessen samen met de rozemarijn en het zout.
  6. Snij de kip in stukken.
Bereiding (1 u. 50 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olie in een grote stoofpot. Kruid de stukken kip aan alle kanten met zwarte peper. Bak ze aan alle kanten goudbruin. Haal uit de stoofpot.
  2. Verhit 1 eetl. olie in de stoofpot en stoof de ui en het knoflook 10 min. op een zacht vuur.
  3. Voeg het zout met de kruiden toe en roer even. Voeg daarna de groenten toe en bestrooi met de bloem. Meng goed en leg er de stukken kip in. Overgiet met de cider en de kippenbouillon. Laat 1 u. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  4. Snij intussen de ongeschilde appelen in 2 en snij in partjes van 1 cm dik. Smelt de boter in een pan en bak de partjes appel aan beide kanten goudbruin.
  5. Snij de granaatappel in 2 en breek de helften open. Haal er de pitjes uit.
Afwerking

Verdeel het kippenstoofpotje over 4 diepe borden en leg er wat gebakken appelpartjes bij. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer met gekookte aardappelen, aardappelpuree of brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vetten 29.9 g
Koolhydraten 34.1 g
Eiwitten 39.5 g