Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Stoofpotje met rundvlees of seitan en paprika

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • runderstoofvlees (diepvries) (of 400 g seitan) 600 g
  • zoete puntpaprika’s 4
  • kastanjechampignons 500 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 2 dl heet water) 2 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • gerookt zoet paprikapoeder 1 eetl.
  • laurier 1 blaadjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in blokjes van 2 cm.
  2. Snij de champignons in 4.Snipper de uien, het knoflook en de peterselie fijn.
Bereiding (1 u. 15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het runderstoofvlees of de stukken seitan aan alle kanten goudbruin. Haal uit de kookpot.
  2. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in de kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Kruid met het paprikapoeder en het laurierblaadje.
  3. Voeg de paprikablokjes en de partjes champignon toe en roerbak 2 min.
  4. Voeg het stoofvlees of de seitan opnieuw toe en giet er de bouillon over. Laat het stoofvlees 40 à 45 min. of de seitan 20 min. sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Werk af met de fijngesnipperde platte peterselie en serveer met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 290 kcal
Vetten 12.5 g
Koolhydraten 6.1 g
Eiwitten 38.5 g