Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Sterretjes met appel en pens

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • zwarte pensen 2
  • appelen 2
  • bladerdeeg 2
  • eidooiers 1
  • boter 1 eetl.
  • uienkonfijt 4 eetl.
  • kaneel 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Steek 4 à 6 kleine cirkels (iets groter dan de taartvormpjes) uit 1 vel bladerdeeg.
  3. Leg ze in de bodem van de taartvormpjes en prik er gaatjes in met een vork. Bedek met bakpapier en bakbonen en zet 12 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Snij intussen de geschilde appelen in kleine blokjes en de pensen in schijfjes.
  5. Steek uit het tweede vel bladerdeeg 4 à 6 sterretjes.
Bereiding (15 min + 20 min)
  1. Smelt de boter in een pan en stoof de appel en het kaneelpoeder enkele min. lichtjes knapperig.
  2. Doe 1 koffiel. uienkonfijt op de bodem van elk taartje.
  3. Leg er enkele schijfjes pens op en werk af met de appelen. Leg er de bladerdeegsterren op en sluit de randen goed.
  4. Bestrijk met wat eigeel en bak ± 12 min. mooi bruin in de voorverwarmde oven. Laat lichtjes afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vetten 32.8 g
Verzadigde vetzuren 13.9 g
Koolhydraten 53.1 g
Suikers 25 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 11.3 g
Zout 2.1 g
Tip

veggietip

Vervang de pensen door seitangehakt.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294