Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Steak met geitenkaasboter en tomatenbootjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • dunne lenden 2
  • tomaten 4
  • zoete puntpaprika’s 1
  • courgettes 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rozemarijn 1 takjes
  • ontpitte groene olijven 100 g
  • zongedroogde tomaten 5
  • verse geitenkaas 70 g
  • boter 70 g
  • pasta 200 g
  • broden 1 sneden
  • groene linzen 100 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • knoflookpoeder 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Spoel de linzen goed onder koud water. Doe in een kookpot en zorg dat ze net onder water staan. Kruid met zout en voeg het teentje knoflook toe. Kook ± 15 min. afgedekt gaar. Giet af. Meng het knoflookpoeder onder de linzen.
  2. Halveer intussen de tomaten, schraap het vruchtvlees eruit en hak het grof.
  3. Hak de olijven en de zongedroogde tomaten grof.
  4. Hak de blaadjes peterselie en rozemarijn fijn.
  5. Snij de ongeschilde courgette in kleine blokjes.
  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
  7. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. Meng de boter met de geitenkaas, de rozemarijn, de peterselie, zwarte peper en zout. Rol tot een kleine worst, wikkel in bakpapier en laat opstijven in de koelkast.
  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgette, de paprika en het tomatenvruchtvlees mooi bruin. Meng onder de linzen samen met de zongedroogde tomaten, de olijven en de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Mix het sneetje brood tot broodkruim.
Bereiding (30 min + 20 min)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de tomatenhelften in een ovenschaal en vul met enkele lepels van de linzenmengeling. Bestrooi met het broodkruim en bedruppel met olijfolie. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan, kruid de steaks aan beide kanten met zwarte peper en zout en schroei mooi dicht aan beide kanten. Laat verder bakken, naar eigen smaak.
  4. Serveer de steaks met de tomaten, een schijfje kruidenboter en de rest van de linzenmengeling.
Afwerking

Lekker met een groene gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vetten 38.4 g
Verzadigde vetzuren 15.1 g
Koolhydraten 18.6 g
Suikers 7.3 g
Vezels 8 g
Eiwitten 62.3 g
Zout 3.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294