Spruitjes uit Laken

Spruitjes uit Laken

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kikkererwten 1 nacht weken. Kook ze daarna in lichtgezouten water met de tijmtakjes en de steeltjes peterselie.

  3. Meng het meel met de gemalen koriander, komijn, kurkuma, limoensap, suiker, 1 eetl. zonnebloemolie, peper en zout.

  4. Maak de spruitjes schoon. Snij een diep kruis (tot in de helft) in de bovenkant van elk spruitje en plooi open. Kneed het meelmengsel tot vaste bolletjes en stop in de spruitjes.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers.

  6. Bereiding:
  7. Giet de kikkererwten af en verwijder de tijm en peterseliesteeltjes. Meng met 1 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. appelazijn en de verkruimelde geitenkaas. Bestrooi met wat citroenzeste.

  8. Verhit 1 dl zonnebloemolie in een kookpot en bak de spruitjes. Voeg 2,5 à 3 dl water toe (langzaam langs de zijkant). Laat 12 à 15 min. afgedekt sudderen (voeg eventueel extra vocht toe).

  9. Snipper ondertussen het suikerbrood grof en snij de rode ui in dunne maantjes.

  10. Snipper 3/4 van de verse koriander en peterselieblaadjes grof en meng door mekaar.

  11. Verhit 2 eetl. zonnebloemolie in een pan en bak de spruitjes tot ze aan alle kanten een mooi korstje hebben.

  12. Verhit 3 eetl. zonnebloemolie in een pan en stoof kort de helft van het suikerbrood. Voeg de mosterd, 1 koffiel. appelazijn, het citroensap en de groene kruiden toe. Kruid met zwarte peper en zout, roer één keer door en meng er het nog rauwe suikerbrood en de rode ui onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel het suikerbrood over de borden, leg er de spruitjes op. Bestrooi met verkruimelde kikkererwtenchips en de rest van de koriander en peterselie. Serveer met de kikkererwten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Groente, fruit, noten en oliën 68.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294