Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spaghetti met seitan en zomergroenten

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • seitan 300 g
  • aubergines 1
  • courgettes 1
  • rode paprika's 1
  • gele paprika's 1
  • basilicum 1 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • vegan kaasalternatief (Parm à Zaan) 100 g
  • spaghetti 400 g
  • tomatenstukjes 400 g
  • tomatenpuree 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • tamari (sojasaus) 2 eetl.
  • oregano (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de aubergine en de ongeschilde courgette in blokjes.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Snij de seitan in reepjes.
  5. Hak de peterselie en het basilicum grof.
  6. Rasp eventueel de parmezaan.
Bereiding (15 min + 30 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en de oregano glazig.
  2. Voeg de groenten toe en roerbak even op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe, roerbak even en doe er de tomatenstukjes bij. Laat ± 10 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur.
  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  4. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de reepjes seitan enkele min. Voeg de tamari toe en stoof nog even al roerend. Meng onder de groenten.
  5. Meng de pasta onder de seitan-groentesaus, werk af met de peterselie en het basilicum, kruid met wat zwarte peper en bestrooi met het kaasalternatief of de parmezaanschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 734 kcal
Vetten 19.5 g
Verzadigde vetzuren 6.8 g
Koolhydraten 91.1 g
Suikers 16.7 g
Vezels 10.4 g
Eiwitten 43.5 g
Zout 2.7 g
Tip

Besprenkel eventueel met balsamicoazijn.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294