Sinaasappel yoghurt cake

Sinaasappel yoghurt cake

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de karneboter in een steelpannetje of in de microgolfoven.

  3. Doe de yoghurt in een kom. Voeg de suiker en de eieren toe en meng tot een luchtig beslag.

  4. Voeg de bloem toe en daarna de gesmolten boter. Meng opnieuw tot een gladde massa.

  5. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers uit. Voeg de helft van de zeste, het snuifje zout en 2 el sinaasappelsap (voor 4 personen) toe aan het beslag.

  6. Vet een cakevorm in met wat boter. Doe het beslag in de vorm en bak de cake ± 45 min. goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

  7. Meng 1 el sinaasappelsap (voor 4 personen) met de bloemsuiker. Verdeel het glazuur en de rest van de zeste over de cake, snij in plakjes en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 887.0 kcal
Energie 3711.0 kj
Vet 24.6 g
Verzadigd vet 15.4 g
Koolhydraat 152.2 g
Suiker 103.1 g
Vezel 0.0 g
Eiwit 14.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 12.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294