Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Runderstoofpotje met linzen en knolselder

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • runderstoofvlees 600 g
  • knolselders 0.5
  • groene selders 2 stengels
  • wortelen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • bruine linzen 140 g
  • voorgekookte aardappelen (bokaal) 600 g
  • runderfond (bokaal) 240 ml
  • bloem 2 eetl.
  • Lupulus Bruin 33 cl
  • olijfolie 6 eetl.
  • kruidentuiltjes 1
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de uien en het knoflook fijn.
  2. Snij de halve knolselder en de wortel in blokjes van 1,5 cm.
  3. Snij de selder in kleine stukjes.
  4. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  5. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof
  6. en de steeltjes fijn.
  7. Kruid het stoofvlees met zwarte peper en zout
  8. en haal door de bloem.
  9. Giet de aardappelen af.
Bereiding (20 min. + 2 u.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten op een hoog vuur. Haal uit de pot.
  2. Verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie in dezelfde pot en stoof de ui, het knoflook, de peterseliesteeltjes, de selder en het kruidentuiltje ± 10 min.
  3. Voeg het vlees, de blokjes wortel en knolselder toe en meng.
  4. Giet de fond en het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat ± 1,5 u. afgedekt sudderen.
  5. Voeg 20 min. voor het einde van de gaartijd de linzen toe.
  6. Verhit 5 min. voor het opdienen de rest van de olijfolie en bak de voorgekookte aardappelen goudbruin in een pan.
Afwerking

Werk het stoofpotje af met de grofgehakte peterselieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vetten 25.8 g
Verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 49.3 g
Suikers 5.7 g
Vezels 12.2 g
Eiwitten 54.9 g
Zout 1.5 g