
Runderbrochette met couscous en pistachenootjes
Ingrediënten
- runderbrochettes 4
- citroenen 1
- platte peterselie 2 plantjes
- sjalotten 2
- couscous (tarwegriesmeel) 250 g
- pistachenoten (gepelde) 3 eetl.
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
- olijfolie 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
- Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
- Pers de citroen.
- Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (25 min.)
- Meng het citroensap, de peterselie, de pistachenoten en de sjalotten onder de couscous. Voeg de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.
- Grill de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin en gaar op een matig hete barbecue.
Afwerking
Serveer de brochettes met de couscous en geef er een gemengd groen slaatje bij.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
485 kcal
Vetten
12.9 g
Verzadigde vetzuren
1.8 g
Koolhydraten
52.3 g
Suikers
2.8 g
Vezels
4 g
Eiwitten
37.3 g
Zout
1.9 g
Tip
Slecht weer?
Bak de brochettes 10 min. goudbruin en gaar in een pan.