Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Runderbrochette met couscous en pistachenootjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • runderbrochettes 4
  • citroenen 1
  • platte peterselie 2 plantjes
  • sjalotten 2
  • couscous (tarwegriesmeel) 250 g
  • pistachenoten (gepelde) 3 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete bouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
  2. Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
  3. Pers de citroen.
  4. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
Bereiding (25 min.)
  1. Meng het citroensap, de peterselie, de pistachenoten en de sjalotten onder de couscous. Voeg de olijfolie toe en kruid met zwarte peper en zout.
  2. Grill de brochettes 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin en gaar op een matig hete barbecue.
Afwerking

Serveer de brochettes met de couscous en geef er een gemengd groen slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 485 kcal
Vetten 12.9 g
Verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 52.3 g
Suikers 2.8 g
Vezels 4 g
Eiwitten 37.3 g
Zout 1.9 g
Tip

Slecht weer?
Bak de brochettes 10 min. goudbruin en gaar in een pan.