
Romige dip met geroosterde biet
Ingrediënten
- rode bieten 3
- granaatappelen 1
- verse kruiden (platte peterselie, koriander …)
- oregano (vers) 1 takjes
- yoghurt natuur 2 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- balsamicoazijn 1 eetl.
- tahin (sesampasta) 1 eetl.
- zwarte peper
- grof zeezout
- zout
Voorbereiding
Bereiding (10 min. + 30 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de rode bieten en snij in partjes. Doe de partjes biet in een ovenschaal en bestrooi met de oreganoblaadjes. Besprenkel met de olijfolie en de balsamicoazijn en kruid met zwarte peper en grof zeezout. Meng goed door elkaar.
- Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Snij intussen de granaatappel in 2 en haal de pitjes eruit. Snipper de verse tuinkruiden fijn.
- Mix de gare bieten met het kookvocht uit de schaal, de tahin en de yoghurt tot een gladde dipsaus. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Werk af met de fijngesnipperde tuinkruiden en granaatappelpitjes. Maak zelf tortillachips door stukjes wrap te roosteren in de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
146 kcal
Vetten
7.6 g
Verzadigde vetzuren
1.2 g
Koolhydraten
13.6 g
Suikers
11.5 g
Vezels
4.5 g
Eiwitten
3.3 g
Zout
0.2 g