Roeselaarse rijst  met kastanjepompoen

Roeselaarse rijst met kastanjepompoen

Hoofdgerecht 1 u. 30 min.
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Week de rijst 30 min. in water en zeef. Kook de rijst beetgaar in nieuw lichtgezouten water (80 % van de gaartijd op de verpakking).

  3. Rooster intussen 2 koffiel. komijnzaad en het korianderzaad in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Maal in een vijzel met de kurkuma, het paprikapoeder en de gemalen citroenschil.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bereiding:
  6. Snij 2/3 van de kastanjepompoenen in maantjes van 1 à 2 cm dik en leg in een ovenschaal. Gaar 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven met tijm, peper en zout.

  7. Verhit de maïsolie in een pan. Breek de volkorenpasta in stukjes, kneus de teentjes knoflook en voeg toe. Haal na 2 min. het knoflook en de pasta uit de pan met een schuimspaan.

  8. Voeg de laurier, jeneverbes, het anijszaad en 1 koffiel. komijnzaad toe en zet het vuur uit. Laat 10 min. trekken.

  9. Snij de rest van de pompoen en de ongeschilde aardappelen in blokjes, de prei in fijne sliertjes en de rode ui in dunne ringetjes.

  10. Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.

  11. Zet het vuur onder de kruidenolie opnieuw aan en voeg de groenten toe. Meng er de kruidenmengeling en nog wat zout onder.

  12. Schik de groenten op de bodem van een gietijzeren pot. Bedek met de yoghurt en de rijst. Leg de pasta, de rozijnen en pompoenpitten in het midden en daarrond de pompoen.

  13. Wikkel het deksel van de pot in een keukenhanddoek en zet de pot 5 min. afgedekt op een laag vuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2648.0 kj
Energie 633.0 kcal
Vet 30.8 g
Verzadigd vet 5.1 g
Koolhydraat 72.3 g
Suiker 13.7 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 11.8 g
Zout 1.0 g
natrium 0.4 g
Groente, fruit, noten en oliën 61.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294