Rodebietenrisotto

Rodebietenrisotto

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. voorbereiding
  2. Rasp de schil van de citroen en pers uit.

  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  4. Klop de citroenzeste en het sap met 2 eetl. olijfolie, de helft van de tijm, peper en zout tot een dressing

  5. Schil de rode bieten en hak in kleine blokjes

  6. Snipper de ui, het knoflook en het bieslook fijn.

  7. Bereiding
  8. Breng 1,25 L water aan de kook en los de bouillon op.

  9. Verwarm intussen 3 eetl. olijfolie in een ruime pot en stoof de ui, het knoflook, de rest van de tijm en de bietenblokjes enkele minuten.

  10. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten mee tot de rijst glazig wordt.

  11. Blus met de rode wijn en laat bijna volledig verdampen.

  12. Voeg de hete bouillon beetje bij beetje toe. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Na ± 20 min. is de rijst beetgaar. Proef af en toe, je hebt misschien niet alle bouillon nodig.

  13. Haal van het vuur. Kruid met peper en zout en roer er de boter onder.

  14. afwerking
  15. Verdeel de risotto over diepe borden, verkruimel er de geitenkaas over en werk af met de tijmdressing en het bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2406.0 kj
Energie 575.0 kcal
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 64.8 g
Suiker 8.5 g
Vezel 3.9 g
Eiwit 11.6 g
Zout 4.3 g
natrium 1.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294