Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Quiche met rodekool, geitenkaas en appel

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • tarwebloem 180 g
  • koude boter 120 g
  • parmezaan (blok) 50 g
  • eieren 1
  • zout 1 snuifjes
  • Voor de vulling:
  • rodekolen 0.5
  • appelen 1
  • verse geitenkaas 150 g
  • parmezaan (blok) 50 g
  • zure room 3 eetl.
  • pecannoten 2 eetl.
  • suiker 2 eetl.
  • appelazijn 3 eetl.
  • olie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de tarwebloem en het zeezout.
  2. Rasp 100 g parmezaan en voeg de helft toe aan de bloem.
  3. Snij de koude boter in kleine blokjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
  4. Klop het ei los en voeg de helft toe aan het kruimelige deeg, samen met een scheutje water. Kneed snel tot een glad deeg. Laat 1 u. rusten in de koelkast.
  5. Hak de pecannoten fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  6. Verwijder intussen de harde kern uit de rodekool en snipper de rest fijn.
Bereiding (45 min. + 1 u. rusten + 30 min. in de oven)
  1. Verhit de olie in een kookpot en voeg de fijngesnipperde rodekool toe. Overgiet met de appelazijn en een scheutje water. Laat 20 min. stoven tot de rodekool gaar is. Voeg de suiker toe en kruid met zwarte peper en zout.
  2. Verkruimel intussen de geitenkaas en meng met de zure room, de fijngehakte pecannoten en de rest van de geraspte parmezaan.
  3. Snij de ongeschilde appel in dunne partjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Rol het deeg uit tot 1/2 cm dik en leg in een springvorm (Ø ± 23 cm). Verdeel eerst de partjes appel over de deegbodem en daarna de rodekool. Lepel er de geitenkaasmengeling over en vouw de zijkanten van het deeg naar binnen over de vulling. Bestrijk de zijkanten met de rest van het losgeklopte ei.
  6. Zet de quiche 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 852 kcal
Vetten 64.2 g
Koolhydraten 46.6 g
Eiwitten 24.4 g