Quiche met kruidige knolgroenten en feta

Quiche met kruidige knolgroenten en feta

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  3. Schil de wortel, pastinaak en zoete aardappelen en snij in stukjes van ± 1,5 cm.

  4. Vermeng het paprikapoeder, de kurkuma en de komijn met 5/6 van de olijfolie en meng goed.

  5. Leg de groenten op een ovenplaat, voeg de kruidenolie toe en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout

  6. Bak de groenten 25 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Spreid intussen het bladerdeeg uit in een taartvorm, leg er bakparels op en plaats mee in de oven.

  8. Haal na ± 10 min. de bakparels weg en laat nog 5 min. verder bakken.

  9. Snij intussen de ui in hele dunne ringen.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en stoof de uiringen zacht samen met 2/3 van de tijm.

  11. Haal de uiringen uit de pan en leg ze op het bladerdeeg. Verdeel er daarna de groenten over.

  12. Klop de eieren los samen met de room en kruid met peper en zout. Giet over de groenten.

  13. Verkruimel de feta over de quiche en bestrooi met de rest van de tijm.

  14. Bak de quiche ± 25 min. in de oven.

  15. Tip
  16. Serveer de quiche met een gemengde groene salade.

  17. Liever 100 % plantaardig?
  18. Vervang de klassieke room door een ongezoet plantaardig alternatief, de eieren door zijden tofoe en de feta door een plantaardig alternatief voor kaas.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2870.0 kj
Energie 686.0 kcal
Vet 52.3 g
Verzadigd vet 23.8 g
Koolhydraat 38.1 g
Suiker 9.2 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 13.4 g
Zout 2.0 g
natrium 0.8 g
Groente, fruit, noten en oliën 34.1 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294