Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Preistoemp met kotelet

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • varkenskoteletten 4
  • preien 4
  • platte peterselie 5 takken
  • bloemige aardappelen 500 g
  • sjalotten 6
  • boter 3 eetl.
  • mosterd op traditionele wijze 2 eetl.
  • olijfolie 5 eetl.
  • tijm (gedroogd) 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de sjalotten in halve ringen en de prei in dunne reepjes.
  2. Haal de blaadjes van de takjes platte peterselie en hak grof.
  3. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
Bereiding (15 min + 30 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de tijm 20 min. heel zacht op een laag vuur.
  2. Verhit intussen in een andere pan 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter en stoof de prei 20 min. zacht. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree. Meng er de prei onder samen met 2 eetl. boter, de mosterd en de sjalot (hou een beetje opzij voor de afwerking). Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kruid de kotelet aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of grillpan en bak de kotelet aan beide kanten goudbruin en gaar.
Afwerking

Werk af met de gehakte peterselie en de rest van de sjalot.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 717 kcal
Vetten 48.9 g
Verzadigde vetzuren 17.9 g
Koolhydraten 29.8 g
Suikers 8.6 g
Vezels 8.4 g
Eiwitten 35.5 g
Zout 2 g
Tip

Liever veggie? Serveer de preistoemp met een lekkere veggieburger.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294