Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met venkel en smeuïg erwtensausje

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen Lactosevrij

Ingrediënten

4 personen
  • erwten (diepvries) 150 g
  • venkels 2
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 1 tenen
  • korte pasta 400 g
  • fermentino met cashew en bieslook 100 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Kook de diepgevroren erwtjes 3 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en hou 2 eetl. kookvocht opzij. Hou ook 2 eetl. erwtjes opzij voor de afwerking .
  2. Snipper het teentje knoflook en de peterselieblaadjes fijn.
  3. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
  4. Verkruimel de Fermentino.
Bereiding (10 min + 20 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof het knoflook enkele min. Haal uit de pan.
  2. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en stoof de venkel ± 10 min. zacht.
  3. Voeg intussen de olijfolie met het knoflook toe aan de erwtjes en mix glad. Voeg de Fermentino toe en eventueel 1 à 2 eetl. van het kookvocht voor een smeuïg sausje. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er de saus en de venkel onder. Werk af met de rest van erwtjes en de platte peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vetten 17 g
Verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 80.7 g
Suikers 3.2 g
Vezels 7.5 g
Eiwitten 19 g
Zout 1.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294