Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met vegan balletjes in kruidig groentesausje

Minder dan 45 min. 4 personen Lactosevrij

Ingrediënten

4 personen
  • plantaardige balletjes met groentesaus (Italian) 400 g
  • courgettes 1
  • aubergines 1
  • broccoli's 1
  • basilicum 1 plantjes
  • rode uien 1
  • pasta 400 g
  • edelgistvlokken 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • paprikapoeder (gerookt) 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij aubergine en de ongeschilde courgette in stukjes.
  2. Snipper de rode ui fijn.
  3. Verdeel de courgette, de aubergine en de rode ui over een ovenschaal. Bedruppel met 2 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes.
  5. Meng de tijm en het paprikapoeder met de edelgistvlokken en kruid met zwarte peper.
  6. Scheur de blaadjes basilicum grof.
  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bereiding (15 min + 30 min)
  1. Zet de groenten 20 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Voeg 3 eetl. kruidensaus uit de verpakking toe en stoof even op een heel zacht vuur. Voeg nog een eetl. saus toe.
  3. Kook intussen de pasta en de broccoli ± 8 min. onafgedekt beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Voeg de gegrilde groenten toe en lepel er de balletjes in kruidensaus over.
Afwerking

Werk de pasta af met het basilicum en de edelgistvlokken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vetten 23.5 g
Verzadigde vetzuren 3.1 g
Koolhydraten 103.4 g
Suikers 12.1 g
Vezels 16.6 g
Eiwitten 27.6 g
Zout 2.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294