Pasta met ragout van kabeljauwhaasje

Pasta met ragout van kabeljauwhaasje

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Snipper de ui fijn en snij de selder en de wortel in kleine blokjes. Hak het basilicum grof.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui, selder en wortel zacht op een middelmatig vuur.

  4. Voeg het basilicum toe en roer zachtjes.

  5. Snij het kabeljauwhaasje in blokjes van 1 à 2 cm en voeg toe. Zet het vuur hoger en roerbak 3 tot 5 min.

  6. Blus met de witte wijn, laat nog 2 min. koken op een hoog vuur en voeg dan de tomatenpuree, de passata, peper en zout toe. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 30 min. koken. Roer af en toe.

  7. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en hak de peterselieblaadjes grof. Giet de pasta af, voeg de ragout toe en laat nog 1 min. rusten. Kruid naar smaak met peper en zout. Bestrooi met gehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1912.0 kj
Energie 457.0 kcal
Vet 6.5 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 62.1 g
Suiker 8.1 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 28.7 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Groente, fruit, noten en oliën 37.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294