
Pasta met Jeanne en champignons
Ingrediënten
4 personen- champignons 400 g
- tijm 5 takjes
- sjalotten 2
- vegan alternatief voor blauwe kaas 90 g
- plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2 eetl.
- pasta 400 g
- olijfolie extra vierge 4 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de champignons in plakjes.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Maak de saus: Mix de helft van het kaasalternatief met het roomalternatief. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min + 20 min)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot glazig samen met de tijm. Haal uit de pan.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de champignons enkele min. op een hoog vuur. Voeg de sjalot en de tijm opnieuw toe.
- Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg eventueel wat kookvocht toe aan de saus. Giet af.
- Meng de saus en de champignons onder de pasta en laat even opwarmen op het vuur.
- Verkruimel de rest van het kaasalternatief en werk er de pasta mee af.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
532 kcal
Vetten
17.5 g
Verzadigde vetzuren
3.7 g
Koolhydraten
74 g
Suikers
2.1 g
Vezels
4.3 g
Eiwitten
17.5 g
Zout
1.3 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294