Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met Jeanne en champignons

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen Lactosevrij

Ingrediënten

4 personen
  • champignons 400 g
  • tijm 5 takjes
  • sjalotten 2
  • vegan alternatief voor blauwe kaas 90 g
  • plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2 eetl.
  • pasta 400 g
  • olijfolie extra vierge 4 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de champignons in plakjes.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Maak de saus: Mix de helft van het kaasalternatief met het roomalternatief. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (10 min + 20 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en stoof de sjalot glazig samen met de tijm. Haal uit de pan.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en roerbak de champignons enkele min. op een hoog vuur. Voeg de sjalot en de tijm opnieuw toe.
  3. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg eventueel wat kookvocht toe aan de saus. Giet af.
  4. Meng de saus en de champignons onder de pasta en laat even opwarmen op het vuur.
  5. Verkruimel de rest van het kaasalternatief en werk er de pasta mee af.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 532 kcal
Vetten 17.5 g
Verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 74 g
Suikers 2.1 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 17.5 g
Zout 1.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294