Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Pasta met gebakken shiitakes, courgette en geitenbrie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • shiitakes 500 g
  • courgettes 2
  • basilicum (vers) 5 takjes
  • uien 1
  • geitenkaas (brie) 100 g
  • tagliatelle 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij elke shiitake in 2.
  2. Snij de ongeschilde courgettes in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Rasp het vruchtvlees grof en duw het vocht eruit met een lepel.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Verkruimel de geitenbrie.
  5. Scheur de blaadjes basilicum.
Bereiding (40 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan of kookpot en stoof de fijngesnipperde ui 5 min. glazig.
  2. Voeg de geraspte courgettes toe en laat op een matig vuur stoven tot al het vocht verdampt is.
  3. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de shiitakes op een hoog vuur goudbruin en net gaar.
  4. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af maar schud de pasta niet uit, zodat er nog wat kookvocht achterblijft. Voeg meteen toe aan de courgette, samen met de brie. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel er de gebakken shiitakes over. Bestrooi met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vetten 18.1 g
Koolhydraten 82.2 g
Eiwitten 23.1 g