Parmentier met prei en notengehakt

Parmentier met prei en notengehakt

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Schil de aardappelen en stoom of kook ze gaar.

  3. Snij het donkergroen van de prei. Spoel de rest grondig onder koud water. Snij het preiwit fijn.

  4. Rasp de citroen

  5. Smelt 1 el boter in een pan en stoof de prei. Kruid met verse tijmblaadjes, komijnpoeder, peper en zout. Doe er een klein bodempje water bij. Laat pruttelen op een heel zacht vuur en voeg op het einde de citroenzeste toe.

  6. Verwarm intussen de haverdrink en de rest van de boter.

  7. Pureer de aardappelen en meng met de warme haverdrink en boter tot je een gladde puree krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Schep de prei in een ovenschaal, schep de puree erbovenop en strijk glad. Zet kort onder de ovengrill (eventueel met geraspte kaas).

  9. Verhit de olie in een pan op een hoog vuur. Bak het plantaardige notengehakt kort aan en verlaag daarna het vuur.

  10. Verdeel het gehakt over de ovenschaal en serveer.

  11. Liever 100 % plantaardig?
  12. Gebruik dan voor de boter en de kaas een plantaardige variant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2272.0 kj
Energie 543.0 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 12.2 g
Koolhydraat 40.5 g
Suiker 6.7 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 29.4 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Groente, fruit, noten en oliën 35.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294