Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Parelhoen met peren-pastinaakpuree en witloofslaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • parelhoenen (beenhouwerij) (suprême) 4
  • pastinaken 3
  • witloof 2
  • boschampignons 200 g
  • veldsla 100 g
  • peren 3
  • tijm 4 takken
  • rode uien 2
  • amandeldrink (ongezouten) 3 eetl.
  • walnoten 2 eetl.
  • graanmosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 6 eetl.
  • frambozenazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Schil de pastinaken en peren en snij in blokjes.
  2. Snipper de rode uien fijn.
  3. Hak de champignons en de walnoten grof.
  4. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Bereiding (20 min + 40 min)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui en de champignons enkele min. Doe in een ovenschaal.
  2. Kruid de parelhoensuprême aan elke kant met zwarte peper en zout. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de suprême aan elke kant mooi bruin (maar nog niet gaar).
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Kook intussen de pastinaak en de peren 15 à 18 min. in lichtgezouten water. Giet af, pureer en voeg de amandeldrink toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Leg de parelhoensuprême in de ovenschaal, bestrooi met de walnoten en de tijm en zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Snipper intussen het witloof fijn, meng onder de veldsla en bedruppel met de dressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vetten 25.4 g
Verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 31.4 g
Suikers 20.1 g
Vezels 11.6 g
Eiwitten 33.4 g
Zout 0.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294