Panzanella met gegrilde Romeinse sla, veggienuggets en caesardressing

Panzanella met gegrilde Romeinse sla, veggienuggets en caesardressing

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Doe in een slakom en meng er 1/3 van de olijfolie onder.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Snij het stokbrood in grove stukken. Leg in een ovenschaal en besprenkel met 1/3 van de olijfolie. Kruid met peper en zeezout. Meng goed. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Snij de tomaten in blokjes en doe in een kom. Voeg wat zeezout toe en de balsamicoazijn. Meng goed.

  6. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Leg de nuggets op een bakplaat en zet 5 min. in de oven.

  7. Voor de caesardressing: pers de halve citroen. Hak de kappertjes en het knoflook tot een pasta in een hakmolen (± 3 min.).

  8. Klop 2 eidooiers los in een kom. Voeg peper en mosterd toe. Roer er de kappertjes-knoflookpasta onder en voeg het citroensap toe (hou 1 kl opzij). Klop er ook 200 ml olijfolie onder (voor 4 personen).

  9. Rasp de parmezaan boven de dressing, werk af met de shoyu en zet even opzij.

  10. Meng het brood onder de tomaten.

  11. Snij de sla in 2 en bestrijk met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Wrijf de snijkant in met de uitgeperste citroen. Gril enkele min. op de snijkant in een grillpan.

  12. Snij het vruchtvlees van de avocado in stukjes, voeg de rest van het citroensap toe en kruid met zout.

  13. Meng de pasta met de dressing, de broodkorstjes, de tomaten en de avocado.

  14. Schep op een bord, leg er de nuggets en de sla naast. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1002.0 kcal
Energie 4192.0 kj
Vet 76.2 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 56.5 g
Suiker 6.0 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 19.4 g
Zout 2.6 g
natrium 1.0 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294