Ovenschotel met rijst en spitskool

Ovenschotel met rijst en spitskool

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de linzen en bonen onder koud water en laat goed uitlekken.

  3. Snij de spitskool in 2 en verwijder de harde kern. Snipper de rest grof.

  4. Rasp de cheddar.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig.

  8. Voeg de rijst toe, roer even en voeg 4 dl water toe en een snuifje zout.

  9. Dek af en breng aan de kook. Laat de rijst dan afgedekt 12 min. garen op een heel zacht vuur. Haal het deksel van de pot en laat onder een keukenhanddoek nog 10 min. stomen.

  10. Meng de rijst met de linzen en de bonen.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de spitskool 10 min. beetgaar. Kruid naar smaak met chilivlokken, zwarte peper en zout.

  12. Doe de rijst in een ovenschaal en verdeel er de spitskool over.

  13. Smelt de margarine in een kookpot, voeg de bloem toe en laat even bakken. Voeg dan beetje bij beetje de haverdrink toe tot je een mooie gebonden saus krijgt. Haal van het vuur en voeg de cheddar of het plantaardig alternatief toe.

  14. Giet de saus over de rijst met spitskool en zet nog enkele minuten onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549.0 kcal
Energie 2297.0 kj
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 8.4 g
Koolhydraat 60.8 g
Suiker 5.9 g
Vezel 10.2 g
Eiwit 20.3 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Groente, fruit, noten en oliën 38.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294