Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Noedelwok met gemarineerde yakon en kalkoenenreepjes

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kalkoenfilets 400 g
  • yakonwortels 2
  • stronken paksoi 1
  • munt (vers) 4 takjes
  • rode pepertjes 1
  • gember 2 cm
  • knoflook 1 teentjes
  • Thaise rijstnoedels 400 g
  • zwart sesamzaad 2 eetl.
  • wokolie 4 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de gember en snipper het knoflook fijn.
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
  3. Schil de yakonwortels en snij in dunne staafjes van ± 4 cm lang en 1 cm dik. Overgiet met de sojasaus en de sesamolie. Voeg het knoflook, het pepertje en de gember toe. Laat 15 min. marineren.
  4. Snij de bladeren en de nerven van de paksoi in reepjes van 1 cm.
  5. Snij de kalkoenfilet in reepjes.
  6. Hak de muntblaadjes grof.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. wokolie in een wok of grote pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin en net gaar. Kruid met zwarte peper en zout en haal uit de wok.
  2. Verhit 2 eetl. wokolie in dezelfde wok. Dep de staafjes yakonwortel droog en bak samen met de paksoi enkele minuten op een hoog vuur.
  3. Voeg de marinade toe en laat nog enkele minuten verder stoven tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Kook ondertussen de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
  5. Meng de noedels en de kalkoenenreepjes onder de groenten. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de noedelwok over 4 diepe borden of kommen en werk af met de zwarte sesamzaadjes en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vetten 17.3 g
Verzadigde vetzuren 3.1 g
Koolhydraten 85.4 g
Suikers 4.2 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 38.1 g
Zout 1.7 g