
Noedelwok met gemarineerde yakon en kalkoenenreepjes
Ingrediënten
- kalkoenfilets 400 g
- yakonwortels 2
- stronken paksoi 1
- munt (vers) 4 takjes
- rode pepertjes 1
- gember 2 cm
- knoflook 1 teentjes
- Thaise rijstnoedels 400 g
- zwart sesamzaad 2 eetl.
- wokolie 4 eetl.
- shoyu (sojasaus) 3 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de gember en snipper het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en hak fijn.
- Schil de yakonwortels en snij in dunne staafjes van ± 4 cm lang en 1 cm dik. Overgiet met de sojasaus en de sesamolie. Voeg het knoflook, het pepertje en de gember toe. Laat 15 min. marineren.
- Snij de bladeren en de nerven van de paksoi in reepjes van 1 cm.
- Snij de kalkoenfilet in reepjes.
- Hak de muntblaadjes grof.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. wokolie in een wok of grote pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin en net gaar. Kruid met zwarte peper en zout en haal uit de wok.
- Verhit 2 eetl. wokolie in dezelfde wok. Dep de staafjes yakonwortel droog en bak samen met de paksoi enkele minuten op een hoog vuur.
- Voeg de marinade toe en laat nog enkele minuten verder stoven tot de groenten beetgaar zijn.
- Kook ondertussen de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
- Meng de noedels en de kalkoenenreepjes onder de groenten. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de noedelwok over 4 diepe borden of kommen en werk af met de zwarte sesamzaadjes en de muntblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
658 kcal
Vetten
17.3 g
Verzadigde vetzuren
3.1 g
Koolhydraten
85.4 g
Suikers
4.2 g
Vezels
6.1 g
Eiwitten
38.1 g
Zout
1.7 g