
Mini-groentequiche met quinoa en lauwe pompoensalade
Ingrediënten
- babyspinazie 200 g
- wortelen 3
- pastinaken 3
- kastanjepompoenen 1
- koriander 1 plantjes
- tijm (vers) 6 takjes
- salie (vers) 2 takjes
- eieren 3
- plantaardig alternatief voor room op basis van haver (Oatly Cuisine) 4 dl
- quinoa 200 g
- pompoenpitten 2 eetl.
- ahornsiroop 1 eetl.
- groentebouillon (1/2 blokjes of 1 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
- olijfolie 5 eetl.
- rodewijnazijn 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
- Pluk intussen de blaadjes van de takjes salie en tijm.
- Schil de wortelen en de pastinaken en snij in slierten van max. 1/2 cm dik.
- Schil de kastanjepompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
- Meng de ahornsiroop met 2 eetl. olijfolie en de rodewijnazijn.
- Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Hak de korianderblaadjes grof.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (1 u. 30 min.)
- Leg de groenteslierten naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijmblaadjes. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Verdeel intussen de quinoa over 4 kleine taartvormpjes en druk goed tegen de bodem en de randen tot u een mooi dun laagje hebt. Zet 15 min. in de hete oven.
- Doe de pompoenstukken in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de salieblaadjes, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet 30 min. in de hete oven.
- Haal de taartvormpjes uit de oven. Verdeel de groenteslierten over de quinoabodem: rol een groentesliert op tot een klein cirkeltje en leg in het midden van het taartvormpje. Rol er telkens een volgende sliert rond en wissel af met pastinaak en wortel.
- Klop de eieren los en meng met het roomalternatief. Kruid met zwarte peper en zout.
- Giet over de groenten en zet ± 30 min. in de hete oven.
- Haal de pompoen uit de oven en overgiet met de dressing. Meng met de spinazieblaadjes, de pompoenpitten en de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
711 kcal
Vetten
39.4 g
Koolhydraten
70.3 g
Eiwitten
18 g