Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Mini-groentequiche met quinoa en lauwe pompoensalade

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • babyspinazie 200 g
  • wortelen 3
  • pastinaken 3
  • kastanjepompoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • tijm (vers) 6 takjes
  • salie (vers) 2 takjes
  • eieren 3
  • plantaardig alternatief voor room op basis van haver (Oatly Cuisine) 4 dl
  • quinoa 200 g
  • pompoenpitten 2 eetl.
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • groentebouillon (1/2 blokjes of 1 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • rodewijnazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
  2. Pluk intussen de blaadjes van de takjes salie en tijm.
  3. Schil de wortelen en de pastinaken en snij in slierten van max. 1/2 cm dik.
  4. Schil de kastanjepompoen en verwijder de pitten en draden. Snij het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
  5. Meng de ahornsiroop met 2 eetl. olijfolie en de rodewijnazijn.
  6. Rooster de pompoenpitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  7. Hak de korianderblaadjes grof.
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (1 u. 30 min.)
  1. Leg de groenteslierten naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en kruid met zwarte peper en zout. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en bestrooi met de tijmblaadjes. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Verdeel intussen de quinoa over 4 kleine taartvormpjes en druk goed tegen de bodem en de randen tot u een mooi dun laagje hebt. Zet 15 min. in de hete oven.
  3. Doe de pompoenstukken in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de salieblaadjes, zwarte peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet 30 min. in de hete oven.
  4. Haal de taartvormpjes uit de oven. Verdeel de groenteslierten over de quinoabodem: rol een groentesliert op tot een klein cirkeltje en leg in het midden van het taartvormpje. Rol er telkens een volgende sliert rond en wissel af met pastinaak en wortel.
  5. Klop de eieren los en meng met het roomalternatief. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Giet over de groenten en zet ± 30 min. in de hete oven.
  7. Haal de pompoen uit de oven en overgiet met de dressing. Meng met de spinazieblaadjes, de pompoenpitten en de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 711 kcal
Vetten 39.4 g
Koolhydraten 70.3 g
Eiwitten 18 g