Mac and cheese met champignons

Mac and cheese met champignons

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Mix de helft van het kaasalternatief in sneetjes met 1/4 van de melk tot een gladde massa.

  3. Breng de rest van de melk aan de kook met het eekhoorntjesbrood en mix fijn. Voeg lepel per lepel (tot max. 3 eetlepels) de melk uit stap 1 toe. Meng goed tot een gladde, wat ingedikte saus. Kruid met peper, zout en chilipoeder.

  4. Laat de rest van de sneetjes kaasalternatief ook smelten in de saus en meng goed.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak 400 g champignons grof en snipper het teentje knoflook fijn.

  6. Smelt de margarine in een pan en bak de champignons samen met het knoflook. Voeg toe aan de saus.

  7. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet enkele minuten voor het einde van de gaartijd af

  8. Doe in een ovenschaal en lepel hierover de saus met champignons. Bestrooi met het geraspte kaasalternatief en het paneermeel. Bak 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Snipper de rest van de champignons heel fijn en snij de rode ui in dunne ringen. Snij de slaharten in reepjes. Meng onder elkaar en verdeel er de tuinkers over. Bedruppel met de camelinaolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 990.0 kcal
Energie 4142.0 kj
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 20.9 g
Koolhydraat 116.9 g
Suiker 20.7 g
Vezel 8.3 g
Eiwit 24.9 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Groente, fruit, noten en oliën 21.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294