
Linzotto met boerenkool en buffelmozzarella
Ingrediënten
- sjalotten 3
- knoflook 1 teentjes
- melkerijboter (ongezouten) 1 klontjes
- groene linzen 150 g
- laurier 3 blaadjes
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel.poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
- boerenkolen (of palmkool) 3 stengels
- buffelmozzarella (Ardense) 1 bollen
- camelinaolie 2 eetl.
- peper en zout
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
- Snipper de sjalotjes en het knoflook fijn.
- Kook de linzen (12 min.) vooraf in een groentebouillon met de blaadjes laurier.
- Rits de gewassen koolbladeren van de hoofdnerf en blancheer (4 min.) in gezouten water.
- Laat ze schrikken in koud water en dan uitlekken of droogzwieren.
- Versnij de koolbladeren tot fijne reepjes.
- Verhit de boter in een steelpannetje en fruit de sjalotjes en het knoflook tot glazig zonder te kleuren.
- Verwarm ondertussen de groentebouillon in een ander pannetje (laat niet verdampen!).
- Voeg de voorgekookte linzen bij de sjalotjes/look en bak even kort. Voeg vervolgens, beetje bij beetje, de warme bouillon toe en blijf roeren. Blijf dit herhalen tot de linzen beetgaar zijn.
- Meng de fijngesneden kool eronder tot alles warm is – proef en kruid af.
- Serveer met de in stukken gescheurde buffelmozzarella erop en werk af met de camelinaolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
308 kcal
Vetten
16.6 g
Verzadigde vetzuren
8 g
Koolhydraten
21.5 g
Suikers
2.9 g
Vezels
7.8 g
Eiwitten
14.3 g
Zout
0.9 g
Tip
Camelinaolie is een gezonde dressingolie, want rijk aan omega 3- en 6-vetzuren.