Linzotto met boerenkool en buffelmozzarella

Linzotto met boerenkool en buffelmozzarella

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Tip

Bereiding
  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snipper de sjalotjes en het knoflook fijn.

  4. Kook de linzen (12 min.) vooraf in een groentebouillon met de blaadjes laurier.

  5. Rits de gewassen koolbladeren van de hoofdnerf en blancheer (4 min.) in gezouten water.

  6. Laat ze schrikken in koud water en dan uitlekken of droogzwieren.

  7. Versnij de koolbladeren tot fijne reepjes.

  8. Verhit de boter in een steelpannetje en fruit de sjalotjes en het knoflook tot glazig zonder te kleuren.

  9. Verwarm ondertussen de groentebouillon in een ander pannetje (laat niet verdampen!).

  10. Voeg de voorgekookte linzen bij de sjalotjes/look en bak even kort. Voeg vervolgens, beetje bij beetje, de warme bouillon toe en blijf roeren. Blijf dit herhalen tot de linzen beetgaar zijn.

  11. Meng de fijngesneden kool eronder tot alles warm is - proef en kruid af.

  12. Serveer met de in stukken gescheurde buffelmozzarella erop en werk af met de camelinaolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308.0 kcal
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 8.0 g
Koolhydraat 21.5 g
Suiker 2.9 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 14.3 g
Zout 0.9 g
Tip

Camelinaolie is een gezonde dressingolie, want rijk aan omega 3- en 6-vetzuren.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294