Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Linzotto met boerenkool en buffelmozzarella

Bijgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sjalotten 3
  • knoflook 1 teentjes
  • melkerijboter (ongezouten) 1 klontjes
  • groene linzen 150 g
  • laurier 3 blaadjes
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel.poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
  • boerenkolen (of palmkool) 3 stengels
  • buffelmozzarella (Ardense) 1 bollen
  • camelinaolie 2 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Bereiding (35 min.)
  1. Snipper de sjalotjes en het knoflook fijn.
  2. Kook de linzen (12 min.) vooraf in een groentebouillon met de blaadjes laurier.
  3. Rits de gewassen koolbladeren van de hoofdnerf en blancheer (4 min.) in gezouten water.
  4. Laat ze schrikken in koud water en dan uitlekken of droogzwieren.
  5. Versnij de koolbladeren tot fijne reepjes.
  6. Verhit de boter in een steelpannetje en fruit de sjalotjes en het knoflook tot glazig zonder te kleuren.
  7. Verwarm ondertussen de groentebouillon in een ander pannetje (laat niet verdampen!).
  8. Voeg de voorgekookte linzen bij de sjalotjes/look en bak even kort. Voeg vervolgens, beetje bij beetje, de warme bouillon toe en blijf roeren. Blijf dit herhalen tot de linzen beetgaar zijn.
  9. Meng de fijngesneden kool eronder tot alles warm is – proef en kruid af.
  10. Serveer met de in stukken gescheurde buffelmozzarella erop en werk af met de camelinaolie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vetten 16.6 g
Verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 21.5 g
Suikers 2.9 g
Vezels 7.8 g
Eiwitten 14.3 g
Zout 0.9 g
Tip

Camelinaolie is een gezonde dressingolie, want rijk aan omega 3- en 6-vetzuren.