Lasagne met snijbiet en blauwe kaas

Lasagne met snijbiet en blauwe kaas

Hoofdgerecht 1 u. 10 min.
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Snipper het knoflook en de chilipeper fijn. Snij de snijbiet in fijne reepjes.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot of pan met hoge rand en stoof het knoflook. Voeg de snijbiet toe en laat ± 10 min. stoven. Haal van het vuur en laat uitlekken in een vergiet.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Stoof intussen de chilipeper even aan in de rest van de olie, voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend. Voeg de tomatenstukjes toe, breng aan de kook en laat ± 15 min. afgedekt inkoken op een zacht vuur. Kruid naar het einde toe met zwarte peper en zout.

  6. Vermeng de ricotta met de verkruimelde blauwe kaas en de uitgelekte snijbiet. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  7. Lepel een dun laagje tomatensaus in een ovenschaal, bedek met lasagnevellen, opnieuw een laagje tomatensaus en 1/3 van het ricottamengsel. Voeg nog twee keer volgende laagjes toe: lasagnevellen, tomatensaus, ricottamengsel. Eindig met nogmaals een laagje tomatensaus, verdeel er stukjes gescheurde mozzarella over en bestrooi met de parmezaan.

  8. Zet de lasagne ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Liever 100% plantaardig?
  10. Vervang alle kazen door een plantaardig alternatief.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3577.0 kj
Energie 855.0 kcal
Vet 43.5 g
Verzadigd vet 23.9 g
Koolhydraat 62.7 g
Suiker 18.4 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 48.0 g
Zout 4.8 g
natrium 1.9 g
Groente, fruit, noten en oliën 56.7 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294