Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kruidige boekweitenchilada’s met chilivulling

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Voor de tortilla's:
  • salie (vers) 4 blaadjes
  • verse tijm 4 takjes
  • oregano (vers) 4 takjes
  • eieren 2
  • melk 2.5 dl
  • boter 1 eetl.
  • boekweitmeel 200 g
  • bakpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voor de vulling:
  • gehakt rund + varken (of seitangehakt) 200 g
  • rode pepertjes 1
  • rode uien 2
  • knoflook 1 teentjes
  • geraspte emmentaler 50 g
  • tomatenstukjes (brik) 800 g
  • rode kidneybonen (blik) 400 g
  • tomatenpuree 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de salie, de tijm en de oregano fijn.
  2. Meng het boekweitmeel met 1/2 koffiel. zout, het bakpoeder, de eieren, de melk en de fijngesnipperde verse kruiden. Kruid met zwarte peper.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een pannenkoekenpan en schep er 2 eetl. beslag in. Bak 1 à 2 min. aan elke kant. Herhaal tot u 8 tortilla’s hebt.
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn. Snipper ook de rode uien en het knoflook fijn.
Bereiding (60 min. + 20 min. in de oven)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui, het knoflook en het pepertje glazig.
  2. Voeg het gehakt of het seitangehakt toe en roerbak 3 min. Voeg daarna de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Voeg ten slotte de tomatenstukjes en de rode bonen toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Maak de enchilada’s: verdeel 2 eetl. gehaktvulling over elke tortilla, rol op en schik in een ovenschaal. Giet er de rest van de vulling over en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vetten 27.3 g
Koolhydraten 57.7 g
Eiwitten 30.9 g