Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Kippenblokjes met groenten en romige roquefortsaus

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • kipfilets 500 g
  • witte selders 4 stengels
  • groene selders 4 stengels
  • citroenen 0.5
  • kastanjechampignons 250 g
  • dragon (vers) 1 takjes
  • krielaardappelen 500 g
  • roquefort 50 g
  • room 4 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • kerriepoeder 1 snuifjes
  • nootmuskaat 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Snij de selder in kleine stukjes.
  3. Snij de champignons in plakjes.
  4. Verkruimel de roquefort.
  5. Doe de blaadjes van het takje dragon en hak grof.
  6. Pers de halve citroen tot je 1 koffiel. sap hebt.
Bereiding (10 min + 25 min)
  1. Kook de krielaardappelen net gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een grote pan of kookpot en bak de kippenblokjes mooi bruin aan alle kanten.
  3. Voeg de selder toe en roerbak ± 5 min.
  4. Voeg de champignons toe en bak nog eens 3 à 4 min.
  5. Doe er de room en het citroensap bij en de verkruimelde kaas en laat 2 min. al roerend opwarmen.
  6. Breng op smaak met de curry, nootmuskaat, zwarte peper en zout. Werk af met de dragon en serveer met de krieltjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vetten 13.8 g
Verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 22.8 g
Suikers 2.5 g
Vezels 4.9 g
Eiwitten 45.7 g
Zout 1.6 g
Tip

Meng eventueel pesto van basilicum onder de krieltjes.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294