
Kedgeree met gerookte zalm en ei
Ingrediënten
- gerookte zalm 200 g
- lente-uitjes 1 bosjes
- koriander 1 plantjes
- sjalotten 3
- eieren 4
- basmatirijst 400 g
- kardemompeultjes 5
- hennepzaadjes 1 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- kaneelstokjes 1
- zwarte peper
- zout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Open de kardemompeultjes en plet de zaadjes met de bolle kant van een lepel.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Hak de lente-uitjes en de korianderblaadjes grof.
- Snij de gerookte zalm in brede repen.
Bereiding (35 min.)
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de geplette kardemomzaadjes en het kaneelstokje toe en laat al roerend even stoven. Doe er de basmatirijst bij en roer goed.
- Overgiet met 8 dl water, kruid met het zout en laat 10 min. onafgedekt garen op een zacht vuur. Haal de kookpot van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek over.
- Kook ondertussen de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, pel en snij ze in 4 partjes.
- Roer de rijst los met een vork en meng er de lente-uitjes en de koriander onder. Kruid met zwarte peper.
Afwerking
Werk de rijstschotel af met de reepjes gerookte zalm en de eieren. Bestrooi met de hennepzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
579 kcal
Vetten
17.3 g
Koolhydraten
78.4 g
Eiwitten
27.5 g
Tip
Lekker met een groene gemengde salade en een stukje brood.