Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Groentetorentje met portabella en geitenkaas

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • portabella’s 4
  • tomaten 120 g
  • vleestomaten 1
  • aubergines 1
  • basilicum 20 blaadjes
  • oregano (vers) (of salie) 5 takjes
  • knoflook 3 teentjes
  • verse geitenkaas 200 g
  • eieren 2
  • geraspte parmezaan 1 eetl.
  • pijnboompitten 55 g
  • tomatenpuree 1 koffiel.
  • ketchup 2 eetl.
  • bloem 1 eetl.
  • glutenvrij paneermeel (of wit, glutenvrij broodkruim of glutenvrije havervlokken) 120 g
  • olijfolie (+ 10 eetl.) 1.5 dl
  • rodewijnazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de vleestomaat in 4 plakken en de aubergine in 8 plakken van 1 cm.
  2. Bestrooi de plakken aubergine met zeezout en laat 10 min. trekken. Spoel onder koud water en dep droog.
  3. Snij intussen de rest van de tomaten in kleine stukjes.
  4. Snipper het knoflook fijn.
  5. Klop de eieren los.
  6. Mix de stukjes tomaat met de rodewijnazijn, de ketchup, de tomatenpuree en 4 eetl. olijfolie. Giet door een zeef en zet in de koelkast.
  7. Snij de geitenkaas in 4 schijven.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
  1. Mix de blaadjes basilicum, de pijnboompitten, het knoflook, de parmezaan en 1,5 dl olijfolie tot een grove pesto.
  2. Snij de portabella’s horizontaal in 2 en bestrijk ze aan beide kanten met 1/2 koffiel. olijfolie. Leg ze met de snijkant naar boven en bestrooi met zwarte peper en zeezout. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grillpan en bak de plakken portabella tot ze mooi gegrild zijn.
  3. Bestrooi intussen de geitenkaas met de oregano of salie, zwarte peper en zeezout. Wentel eerst door 1 eetl. bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel. Wentel daarna de aubergineplakken door de bloem.
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de geitenkaas en de aubergine 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Bestrooi de plakken tomaat met zwarte peper en zeezout.
  6. Maak een torentje van portabella, aubergine, tomaat en geitenkaas. Werk af met nog een plak aubergine en portabella.
Afwerking

Lepel wat tomatensaus en pesto op de borden. Laat met een lepel de kleuren wat door elkaar lopen. Leg het torentje in het midden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1008 kcal
Vetten 85.4 g
Verzadigde vetzuren 16.6 g
Koolhydraten 36.8 g
Suikers 12.6 g
Vezels 5.7 g
Eiwitten 19.8 g
Zout 1.3 g
Tip

Serveer met krokant stokbrood.