Glaasje met fruitige taboulé en scampi

Glaasje met fruitige taboulé en scampi

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep goed droog.

  3. Doe de bulgur in een kom en overgiet met koud water. Laat ± 15 min. weken en knijp heel goed uit met de handen.

  4. Pers de halve limoen.

  5. Hak de korianderblaadjes grof.

  6. Verwijder de pitjes uit de halve granaatappel.

  7. Pel de pistachenoten en hak fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan of grillpan en bak de scampi's. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Meng de bulgur met een koffiel. limoensap, de helft van de koriander, de granaatappelpitten, de pistachenoten en de kefir. Kruid met zwarte peper en zout. Verdeel over mooie aperitiefglaasjes.

  11. Leg er telkens een scampi op en werk af met de rest van de koriander en wat microgroenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674.0 kj
Energie 161.0 kcal
Vet 8.1 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 7.2 g
Suiker 3.2 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 14.0 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294