
Gevulde sandwich met roomkaas en ei
Ingrediënten
4 personen- gerookte spekblokjes 150 g
- rucola 100 flinke mespunten
- komkommers 0.75
- preischeuten 2 eetl.
- bieslook 1 plantjes
- halfgedroogde kerstomaten 6
- eieren 4
- verse kaas (roomkaas) 4 eetl.
- sandwiches (zachte) 4
- pijnboompitten 2 eetl.
- olijfolie extra vierge 3 eetl.
- balsamicoazijn (wit) 1 eetl.
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en bak daarna de spekblokjes krokant zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snipper het bieslook fijn.
- Snij de tomaten in reepjes en de ongeschilde komkommer in staafjes van ± 4 cm.
Bereiding (15 min + 25 min)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maak bovenaan in de sandwiches een lange inkeping en trek een beetje open.
- Meng het bieslook (hou een beetje opzij voor de afwerking) samen met de spekblokjes onder de roomkaas. Verdeel over de sandwiches.
- Breek voorzichtig een eitje in elke sandwich zonder dat je de dooier breekt. Kruid met zwarte peper en zout.
- Bak 20 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn. Werk af met de rest van het bieslook.
- Meng intussen de olijfolie met de balsamico en kruid met zwarte peper en zout.
- Verdeel de tomaatjes, de komkommer en de pijnboompitten over de rucola. Werk af met de kiemen en de vinaigrette.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
575 kcal
Vetten
43.1 g
Verzadigde vetzuren
14 g
Koolhydraten
24.5 g
Suikers
5.9 g
Vezels
3.2 g
Eiwitten
20.7 g
Zout
2.2 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294