Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde sandwich met roomkaas en ei

Ontbijt minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gerookte spekblokjes 150 g
  • rucola 100 flinke mespunten
  • komkommers 0.75
  • preischeuten 2 eetl.
  • bieslook 1 plantjes
  • halfgedroogde kerstomaten 6
  • eieren 4
  • verse kaas (roomkaas) 4 eetl.
  • sandwiches (zachte) 4
  • pijnboompitten 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • balsamicoazijn (wit) 1 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Haal uit de pan en bak daarna de spekblokjes krokant zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snipper het bieslook fijn.
  3. Snij de tomaten in reepjes en de ongeschilde komkommer in staafjes van ± 4 cm.
Bereiding (15 min + 25 min)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak bovenaan in de sandwiches een lange inkeping en trek een beetje open.
  3. Meng het bieslook (hou een beetje opzij voor de afwerking) samen met de spekblokjes onder de roomkaas. Verdeel over de sandwiches.
  4. Breek voorzichtig een eitje in elke sandwich zonder dat je de dooier breekt. Kruid met zwarte peper en zout.
  5. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn. Werk af met de rest van het bieslook.
  6. Meng intussen de olijfolie met de balsamico en kruid met zwarte peper en zout.
  7. Verdeel de tomaatjes, de komkommer en de pijnboompitten over de rucola. Werk af met de kiemen en de vinaigrette.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vetten 43.1 g
Verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 24.5 g
Suikers 5.9 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 20.7 g
Zout 2.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294