Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde feestpompoen met hertenkalfsteak

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • aardappelkroketten (diepvries) 12
  • butternutpompoenen 1
  • courgettes 1
  • aubergines 1
  • gedroogd eekhoorntjesbrood 25 g
  • tijm 5 takjes
  • sjalotten 1
  • knoflook 2 tenen
  • parmezaan (blok) 100 g
  • boter (+ 2 eetl) 50 g
  • room 2 eetl.
  • eieren 2
  • runderfond 1 scheutjes
  • honing 2 eetl.
  • ahornsiroop 2 eetl.
  • pecannoten 150 g
  • paneermeel 50 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • chilivlokken (molen) 0.5 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • steak van hertenkalf 500 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Rasp de parmezaan.
  2. Snij de courgette, de aubergine en de butternut in de lengte in 2, hol uit met een lepel en hou het vruchtvlees apart. Haal de pitten uit het butternutvruchtvlees.
  3. Hak de sjalot en 1 teentje knoflook grof, plet het andere teentje.
  4. Overgiet de champignons met kokend water en laat 5 min. trekken. Laat uitlekken.
Bereiding (20 min + 30 min. + 1 u. 45 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rooster de pecannoten in een pan zonder vetstof en hak grof.
  3. Maak inkepingen in de binnenkant van de aubergine, maar snij niet door de schil. Prik gaatjes in de binnenkant van de butternut.
  4. Mix de sjalot, het knoflook, de champignons en al het vruchtvlees in verschillende keren fijn. Meng met 1/3 van de tijm.
  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vulling ± 5 min. Haal uit de pan en laat afkoelen. Meng er de eieren, de parmezaan, het paneermeel, peper en zout onder.
  6. Doe het geplette teentje knoflook, de boter, de chilivlokken en de rest van de tijm in een kookpot. Laat de boter smelten en roer er de ahornsiroop onder. Haal het knoflook eruit.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de binnenkanten van de butternut met de ahornboter, kruid met zout en vul met 3/4 van de vulling. Druk aan en bestrooi met wat noten.
  8. Doe hetzelfde met de aubergine en de courgette.
  9. Leg de pompoenhelften op elkaar en bind vast met keukentouw. Bestrijk de buitenkant met boter en pak in met bakpapier. Leg op de bakplaat. Zet 1 u. en 45 min. à 2 u. in de voorverwarmde oven. Haal uit het papier en laat 20 min. rusten.
  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan en bak de hertenkalfsteak 3 à 4 min. aan elke kant. Laat ± 10 min. afgedekt rusten.
  11. Maak de braadresten los met een houten lepel en voeg de room, de fond en de honing toe.
Afwerking

Snij de pompoen en het vlees in plakjes, overgiet met de saus en serveer met de kroketten. Werk af met wat pecannoten

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1119 kcal
Vetten 74.8 g
Verzadigde vetzuren 25.2 g
Koolhydraten 56.3 g
Suikers 24.6 g
Vezels 8.2 g
Eiwitten 51.1 g
Zout 2.7 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294