Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gevulde butternut met linzen, boerenkool en pompoenkaas

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • butternutpompoenen 1
  • boerenkolen 400 g
  • rozemarijn (vers) 1 takjes
  • uien 1
  • knoflook 1 teentjes
  • pompoenkaas 4 sneetjes
  • plantaardig alternatief voor roomkaas op basis van cashewnoten en knoflook 2 eetl.
  • bruine linzen 150 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • blaadjes laurier 1
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (Minder dan 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de butternut in de lengte in 2 en verwijder de pitten en het zachte binnenste.
  3. Leg de 2 helften met de snijkant naar boven op een ovenplaat. Bedruppel elke helft met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Plet ondertussen het gepelde teentje knoflook met de platte kant van een groot mes.
  5. Snipper de boerenkool grof.
  6. Snipper de ui en de rozemarijnblaadjes fijn.
Bereiding (35 min. + 35 min.)
  1. Spoel de linzen onder koud water en doe in een kookpot samen met het laurierblaadje en het teentje knoflook. Vul de kookpot met water tot de linzen onderstaan. Breng aan de kook en laat ± 20 min. afgedekt garen op een zacht vuur. Giet af en verwijder het blaadje laurier en plet het gare teentje knoflook.
  2. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de boerenkool en de rozemarijn toe en stoof ± 10 min. gaar. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Meng de linzen en het kaasalternatief onder de boerenkool.
  4. Vul de gare pompoenhelften met de linzenmengeling en leg er de sneetjes kaas over. Zet nog enkele minuten onder een hete grill tot de kaas mooi gesmolten is.
Afwerking

Serveer met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vetten 23.2 g
Verzadigde vetzuren 7.5 g
Koolhydraten 20.3 g
Suikers 3.8 g
Vezels 9.9 g
Eiwitten 21.6 g
Zout 1.5 g