Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gegrilde groenten met pesto en lookbrood

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • venkels 2
  • rode eikenbladsla 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • pesto alla genovese (bokaal) 3 eetl.
  • parmezaanschilfers 80 g
  • kruidenboter 50 g
  • stokbrood 1
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de venkels in 2 en verwijder de harde kern. Snij in partjes en kook 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Scheur de eikenbladsla in stukken.
  3. Maak inkepingen in het stokbrood, maar snij niet helemaal door.
  4. Snij de kruidenboter in plakjes en vul er het stokbrood mee.
Bereiding (15 min + 15 min)
  1. Bestrijk de venkel en lente-uitjes met de olijfolie en gril in een hete grillpan of op een hete BBQ tot je mooie grillstrepen krijgt. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Leg het stokbrood op aluminiumfolie of bakpapier, plooi dicht en leg enkele min. op de BBQ tot de boter gesmolten is.
  3. Verdeel de groenten over vier borden, lepel er wat pesto over en bestrooi met de parmezaanschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 538 kcal
Vetten 28.9 g
Verzadigde vetzuren 11.6 g
Koolhydraten 49.7 g
Suikers 6.8 g
Vezels 5.7 g
Eiwitten 16.7 g
Zout 2.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294