Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gebraad en gevulde aardappel met prei en blauwe kaas

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • gebraad van koteletten 500 g
  • preien 4
  • bieslook 0.5 plantjes
  • sjalotten 2
  • bloemige aardappelen 4
  • geraspte kaas 100 g
  • blauwgeaderde kaas 100 g
  • boter 2 eetl.
  • graanmosterd 1 eetl.
  • olijfolie 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en dep goed droog. Leg in een ovenschaal en bedruppel lichtjes met de olijfolie en bestrooi met een beetje zout.
  2. Snipper de sjalotten en het preiwit fijn.
  3. Verkruimel de blauwgeaderde kaas.
  4. Snipper het bieslook fijn.
Bereiding (10 min + 45 min)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een pan. Kruid het gebraad met zwarte peper en zout en bak aan alle kanten goudbruin. Leg het vlees in een ovenschaal en zet samen met de aardappelen 30 min. in de oven. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er even in te prikken.
  3. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot of pan en stoof de sjalot en de prei zacht.
  4. Haal de aardappelen en het vlees uit de oven. Snij de aardappelen open (maar niet helemaal door). Laat het vlees afgedekt 10 min. rusten.
  5. Meng intussen de blauwe kaas, het bieslook en de graanmosterd onder de prei. Verdeel over de openingen in de aardappelen.
  6. Bestrooi met de geraspte kaas en zet nog even onder de grill tot je een mooi bruin korstje krijgt.
Afwerking

Serveer met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 546 kcal
Vetten 30.2 g
Verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 20.8 g
Suikers 3.6 g
Vezels 6.2 g
Eiwitten 44.4 g
Zout 2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294