Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Frittata met 3 groenten en spinazie-radijsslaatje

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • preien 3
  • rode paprika's 1
  • babyspinazie (+ 250 g) 150 g
  • radijzen 1 bosjes
  • waterkers 8 takjes
  • granaatappelen 1
  • basilicum 0.5 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • rode uien 1
  • eieren 5
  • parmezaan (blok) 50 g
  • pijnboompitten 3 eetl.
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • olijfolie 5 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • komijnpoeder 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  2. Scheur de blaadjes basilicum en hak de peterselie fijn.
  3. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
  6. Snij het wit van de prei en een beetje van het groen in kleine stukjes.
  7. Snij de rode ui in heel fijne ringen en de radijzen in dunne schijfjes.
Bereiding (20 min. + 30 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ovenbestendige pan met dikke bodem en antiaanbaklaag. Stoof de paprikablokjes 10 min. tot ze gaar en lichtjes gekleurd zijn. Roer regelmatig.
  2. Voeg 1/2 koffiel. komijnpoeder toe en bak nog 1 à 2 min. Voeg de prei toe en zet het deksel schuin op de pan. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Leg er 150 g spinazieblaadjes bovenop en dek de pan volledig af. Laat 5 min. slinken. Voeg de geroosterde pijnboompitten toe en roer alles goed onder elkaar.
  4. Klop intussen de eieren los met de peterselie, het basilicum en 1/2 koffiel. komijnpoeder. Kruid met peper en zout en giet over de groenten.
  5. Bak de frittata op een zacht vuur tot de onderkant goudbruin is. Maak af en toe de randen los en hou de pan schuin, zo loopt het nog vloeibare ei naar de zijkanten.
  6. Zet de frittata enkele minuten onder de ovengrill tot de bovenkant mooi gestold en lichtbruin is.
  7. Meng intussen 250 g babyspinazie, de rode ui, de granaatappelpitten en de radijzen. Maak een vinaigrette met 3 eetl. olijfolie, de appelazijn, honing, peper en zout. Meng onder de salade.
Afwerking

Snij de frittata in punten en werk af met een takje waterkers en de parmezaan. Serveer met het spinazieslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 438 kcal
Vetten 29.1 g
Verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 19.2 g
Suikers 13.9 g
Vezels 8.7 g
Eiwitten 20.2 g
Zout 0.6 g