Frisse venkelsoep met gorgonzola

Frisse venkelsoep met gorgonzola

Soep Voorgerecht 40 min. Glutenvrij
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Bereiding
  2. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de ui 5 min. zonder dat hij bruin wordt. Voeg het knoflook en de venkel toe en bak nog 3 min. mee.

  4. Overgiet met het sinaasappelsap en het water en breng aan de kook. Los de bouillonblokjes op en laat de soep op een laag vuur 20 min. koken.

  5. Bak intussen de walnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  6. Mix de soep fijn met een staafmixer. Roer er de room onder en laat nog 3 min. opwarmen zonder dat de soep weer gaat koken.

  7. Werk af met de walnoten, de gorgonzola en de tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1381.0 kj
Energie 330.0 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 8.0 g
Koolhydraat 17.4 g
Suiker 14.4 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 8.9 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Groente, fruit, noten en oliën 45.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294