Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Fried rice met kruidenomelet

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen Lactosevrij Glutenvrij

Ingrediënten

4 personen
  • spitskolen 1
  • jonge slascheuten 200 g
  • sojascheuten 150 g
  • bieslook 1 plantjes
  • platte peterselie 1 plantjes
  • eieren 6
  • basmatirijst 200 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de verse kruiden fijn en meng goed.
  2. Klop de eieren los en meng er de kruiden onder. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Snij de spitskool in dunne reepjes.
Bereiding (10 min + 25 min)
  1. Kook de basmatirijst 12 min. gaar in 400 ml lichtgezouten water. Haal van het vuur. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 10 min. stomen.
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak een dunne omelet (Of bak twee keer een omelet met drie eieren in een kleinere pan). Haal uit de pan, rol op en snij in reepjes.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de spitskool ± 10 min. gaar en lichtkrokant. Voeg de rijst toe en roerbak even.
  4. Voeg de sojascheuten toe en bak nog even.
  5. Meng er de reepjes omelet onder en serveer met de slamix.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vetten 15.5 g
Verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 39.6 g
Suikers 2.2 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 16.7 g
Zout 1.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294