Fazantfilet met romige champignons

Fazantfilet met romige champignons

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Wikkel elke fazantfilet in een sneetje pancetta.

  3. Snij de kastanjechampignons in plakjes.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de rode ui en het knoflook 5 min.

  8. Voeg de champignons toe en bak even al roerend op een hoog vuur.

  9. Zet het vuur terug lager, overgiet met de passata en voeg het takje rozemarijn en het laurierblaadje toe. Voeg de fazantfilets opnieuw toe en laat 10 à 12 min. afgedekt garen.

  10. Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes. Meng onder de veldsla.

  11. Meng de mosterd met de azijn en voeg al roerend 3 eetl. olijfolie toe, kruid met zwarte peper en zout. Meng de dressing onder het slaatje.

  12. Haal de gare fazantfilets uit de pan en hou warm.

  13. Voeg het roomalternatief toe aan de saus, zet het vuur hoger en laat een beetje inkoken. Haal de rozemarijn en het laurierblaadje uit de saus.

  14. Maak intussen de aardappelkroketjes klaar in de oven of friteuse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4017.0 kj
Energie 960.0 kcal
Vet 51.4 g
Verzadigd vet 13.4 g
Koolhydraat 50.5 g
Suiker 9.0 g
Vezel 8.4 g
Eiwit 69.7 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294