Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Crostini met geitenkaas in spek en koolrabislaatje

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • koolrabi's 1
  • limoenen 1
  • dille 0.5 plantjes
  • stokbrood (fitness) 1
  • olijfolie 2 eetl.
  • piment d'espelette (poeder) 1 snuifjes
  • zwarte peper
  • zout
  • geitenkaasjes met spek 4
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij het stokbrood in schuine sneetjes van ± 1 cm. Leg naast elkaar op een bakplaat.
  2. Schil de koolrabi en rasp grof.
  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers tot je 1 eetl. sap hebt.
  4. Snipper de dille fijn.
  5. Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel over de sneetjes stokbrood.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (10 min. + 20 min.)
  1. Zet de sneetjes stokbrood ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Meng intussen de koolrabi met de limoenzeste, het limoensap, de olijfolie en de dille. Kruid met zwarte peper, zout en piment d’espelette.
  3. Haal de crostini uit de oven en verdeel er het koolrabislaatje over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vetten 20.9 g
Verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 19.2 g
Suikers 1.5 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 14.4 g
Zout 1.9 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294