
Courgettesoep met Fermentino
Ingrediënten
4 personen- courgettes 2
- basilicum 5 takjes
- aardappelen 1
- uien 1
- plantaardig alternatief voor melk 2 dl
- groentebouillon 8 dl
- fermentino met kruiden en bloemen 45 g
- olijfolie 2 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snij de ongeschilde courgettes en de geschilde aardappel in blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Verkruimel de Fermentino.
- Scheur de blaadjes basilicum fijn.
Bereiding (15 min + 40 min)
- Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui 10 min. glazig.
- Voeg de aardappel en de courgette toe en stoof even.
- Doe de groentebouillon en het melkalternatief erbij. Breng aan de kook en laat ± 30 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.
- Mix de soep fijn en kruid met zwarte peper en zout.
- Lepel in een soepbord of kommetje, verdeel er wat verkruimelde Fermentino over en werk af met het basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
155 kcal
Vetten
9.8 g
Verzadigde vetzuren
1.7 g
Koolhydraten
9.8 g
Suikers
4.6 g
Vezels
3.2 g
Eiwitten
5.4 g
Zout
3 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294