Courgettesoep met Fermentino

Courgettesoep met Fermentino

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding
  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde courgettes en de geschilde aardappel in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Verkruimel de Fermentino.

  5. Scheur de blaadjes basilicum fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui 10 min. glazig.

  8. Voeg de aardappel en de courgette toe en stoof even.

  9. Doe het water met de groentebouillon en het melkalternatief erbij. Breng aan de kook en laat ± 30 min. afgedekt sudderen op een heel zacht vuur.

  10. Mix de soep fijn en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Lepel in een soepbord of kommetje, verdeel er wat verkruimelde Fermentino over en werk af met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 649.0 kj
Energie 155.0 kcal
Vet 9.8 g
Verzadigd vet 1.7 g
Koolhydraat 9.8 g
Suiker 4.6 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 5.4 g
Zout 3.0 g
natrium 1.2 g
Groente, fruit, noten en oliën 38.0 %

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294