
Côte à l’os op de BBQ met krieltjesbrochette
Ingrediënten
4 personen- côtes à l'os 2
- kropsla 1
- tomaten (cœur de bœuf) 6
- radijzen 1 bosjes
- oregano 1 plantjes
- krielaardappelen 500 g
- graanmosterd 1 eetl.
- saladeolie 4 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- appelazijn 1 eetl.
- fleur de sel 1 snuifjes
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Snij de tomaten horizontaal in 2.
- Snij de radijzen in dunne plakjes.
- Scheur de blaadjes sla in stukken.
- Meng de graanmosterd met de appelazijn en de saladeolie.
- Hak de blaadjes oregano grof.
Bereiding (20 min + 25 min)
- Prik de krieltjes op 4 brochettestokjes.
- Bestrooi de snijkant van de tomaten met fleur de sel, zwarte peper en de oregano. Bedruppel met de olijfolie. Doe in een schaaltje voor op de BBQ.
- Kruid de côtes à l’os aan beide kanten met zwarte peper en zout. Gril enkele min. in een hete grillpan of op een hete BBQ tot je mooie grilstrepen krijgt.
- Leg de krieltjes ook op de BBQ samen met de tomaten en laat enkele minuten grillen.
- Haal de côtes à l’os van de grill, laat enkele min. rusten en snij in plakjes.
- Meng de sla met de radijzen en de dressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
654 kcal
Vetten
41.3 g
Verzadigde vetzuren
11.8 g
Koolhydraten
28.6 g
Suikers
4.2 g
Vezels
6 g
Eiwitten
38.7 g
Zout
1.6 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294