Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Côte à l’os op de BBQ met krieltjesbrochette

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • côtes à l'os 2
  • kropsla 1
  • tomaten (cœur de bœuf) 6
  • radijzen 1 bosjes
  • oregano 1 plantjes
  • krielaardappelen 500 g
  • graanmosterd 1 eetl.
  • saladeolie 4 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • fleur de sel 1 snuifjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Snij de tomaten horizontaal in 2.
  3. Snij de radijzen in dunne plakjes.
  4. Scheur de blaadjes sla in stukken.
  5. Meng de graanmosterd met de appelazijn en de saladeolie.
  6. Hak de blaadjes oregano grof.
Bereiding (20 min + 25 min)
  1. Prik de krieltjes op 4 brochettestokjes.
  2. Bestrooi de snijkant van de tomaten met fleur de sel, zwarte peper en de oregano. Bedruppel met de olijfolie. Doe in een schaaltje voor op de BBQ.
  3. Kruid de côtes à l’os aan beide kanten met zwarte peper en zout. Gril enkele min. in een hete grillpan of op een hete BBQ tot je mooie grilstrepen krijgt.
  4. Leg de krieltjes ook op de BBQ samen met de tomaten en laat enkele minuten grillen.
  5. Haal de côtes à l’os van de grill, laat enkele min. rusten en snij in plakjes.
  6. Meng de sla met de radijzen en de dressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 654 kcal
Vetten 41.3 g
Verzadigde vetzuren 11.8 g
Koolhydraten 28.6 g
Suikers 4.2 g
Vezels 6 g
Eiwitten 38.7 g
Zout 1.6 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294