Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chocoladekerstlandschap

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • melk 1 L
  • room 3 dl
  • eidooiers 8
  • donkere chocolade 150 g
  • ontpitte krieken 3 eetl.
  • bloemsuiker 80 g
  • oploskoffie (voor de koffievariant) 1 eetl.
  • kaneel (voor de koffievariant) 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Breek de chocolade in stukken.
  2. Laat de krieken goed uitlekken.
Bereiding (5+30min+2 u. in de koelkast)
  1. Verwarm de melk in een steelpannetje op een laag vuur.
  2. Klop intussen de eidooiers en de bloemsuiker tot een luchtig wit mengsel. Klop er de hete melk onder. Giet terug in de pan. Laat ± 10 min. al kloppend met een houten lepel binden op een heel laag vuur (of au bain-marie). Zodra de crème een duidelijke lijn op de lepel achterlaat, is het klaar.
  3. Haal van het vuur en voeg de chocolade in stukjes toe. Laat smelten. Voeg voor de koffievariant de oploskoffie en de kaneel toe.
  4. Giet in een kom en laat afkoelen door regelmatig te roeren.
  5. Klop de room op tot slagroom. Voeg 2/3 heel voorzichtig toe aan de chocoladecrème samen met de uitgelekte krieken. Verdeel over een chocoladevorm van 2 halve bollen (Ø 12 à 15 cm) en laat 2 u. rusten in de koelkast.
  6. Voor het opdienen: werk af met de slagroom en chocolade- en/of suikerdecoratie en sluit de kerstbol.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 754 kcal
Vetten 49.6 g
Verzadigde vetzuren 28 g
Koolhydraten 57.1 g
Suikers 55.4 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 18.2 g
Zout 0.3 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294