Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Chili con carne

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen Glutenvrij

Ingrediënten

4 personen
  • rundergehakt 500 g
  • avocado's 2
  • rode paprika's 2
  • koriander 1 plantjes
  • rode uien 2
  • zure room 4 eetl.
  • rode kidneybonen (blik) 800 g
  • gepelde tomaten (blik) 800 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte komijn 1 koffiel.
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • hot peper sauce 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de rode uien fijn.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  3. Hak de korianderblaadjes grof.
  4. Spoel de chilibonen onder koud water en laat uitlekken.
Bereiding (10 min + 45 min)
  1. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de uien en de komijn glazig. Kruid met zwarte peper en zout.
  2. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en roerbak goed.
  3. Voeg de paprika, de gepelde tomaten en de chilisaus toe. Laat minstens 30 min. afgedekt sudderen.
  4. Voeg de bonen toe en stoof 10 min.
  5. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in partjes.
Afwerking

Schep de chili con carne in diepe kommetjes, serveer er de partjes avocado bij samen met een lepel zure room en werk af met de korianderblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 844 kcal
Vetten 53.4 g
Verzadigde vetzuren 12.8 g
Koolhydraten 34.2 g
Suikers 16.7 g
Vezels 7 g
Eiwitten 52.9 g
Zout 2.3 g
Tip

Ook lekker met rijst of stokbrood.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294